Op zoek naar knov hypertensie?

knov hypertensie
 
Hoge bloeddruk de Verloskundige KNOV.
Griepachtig gevoel zonder koorts. Wanneer je deze klachten hebt in combinatie met hypertensie en /of eiwit in de urine, dan zal de verloskundige je waarschijnlijk direct verwijzen naar het ziekenhuis. Je wordt daar onderzocht, krijgt medicijnen en word je opgenomen. Medicijnen voorkomen dat een hoge bloeddruk niet erger wordt, maar halen de oorzaak niet weg. Zwangerschapshypertensie gaat alleen over door te bevallen. Bij ernstige klachten wordt de bevalling daarom ingeleid. Als dit voor 33 weken zwangerschap is, krijg je vaak corticosteroïden toegediend om de longetjes van de baby te laten rijpen. Het herstel van de vrouw is afhankelijk van de ernst van de aandoening; sommige vrouwen herstellen snel maar anderen kunnen daarvoor maanden nodig hebben. Er is een kans op herhaling in een volgende zwangerschap. Dat is afhankelijk van de aandoening die je eerder had. Als je plotseling ernstig ziek wordt als gevolg van de pre-eclampsie, eclampsie of HELLP, kun je hier emotioneel last van hebben. Dat is heel begrijpelijk. Praten met je verloskundige, gynaecoloog of met lotgenoten via de Patiëntenvereniging HELLP-syndroom kan helpen dit te verwerken. Lees meer achtergrondinformatie over hoge bloeddruk KNOV of bekijk de patiëntenvoorlichting folder Hoge bloeddruk in de zwangerschap NVOG.
Hypertensieve aandoeningen Startpagina Richtlijn Richtlijnendatabase.
Informatievoorziening in de vroege zwangerschap voor optreden van klachten. Aan geen van de deelnemers was, voordat complicaties van de zwangerschap optraden, informatie verstrekt over symptomen zoals van hypertensie waarop de zwangeren bedacht zouden moeten zijn. Deelnemers zijn het erover eens dat er wel behoefte is aan informatie vooraf, maar goed getimed, zonder dat er angst ontstaat, en met mededeling van de belangrijkste klachten die je in je zwangerschap tegen kan komen. De meeste deelnemers zijn op de hoogte van de blocnotejes die sinds enkele maanden door de stichting HELLP in samenwerking met KNOV en NVOG worden verstrekt, en waarop alarmsymptomen van hypertensieve aandoeningen vermeld staan.
hypertensie De kritische verloskundige.
Bij 1 op de 10 zwangeren ontstaat tijdens de zwangerschap een hoge bloeddruk hypertensie. We spreken van een zwangerschapshypertensie wanneer je herhaaldelijk een bovendruk hebt van meer dan 140 mmHg en/of een onderdruk van meer dan 90 mmHg, terwijl je voordien een normale bloeddruk had.
NHG-Standaard Zwangerschap en kraamperiode NHG.
Voor chronische hypertensie wordt verwezen naar de NHG-Standaard Preconceptiezorg. De aanbevelingen in de standaard zijn overgenomen uit de KNOV-richtlijn Hypertensie tijdens de zwangerschap KNOV 2011. In deze richtlijn wordt beschreven welke acties zoals na 4 uur nameten, proteïnurie bepalen met behulp van de EKR eiwit/creatinine-ratio, verwijzen de verloskundige onderneemt op basis van risicofactoren, termijn van de zwangerschap en de hoogte van de gemeten bloeddruk.

Contacteer ons